Pyheen kyläkauppa

Kauppa ja kahvila ovat avoinna ma - pe 8 - 20 ja la - su 10 - 20.
Tervetuloa helpoille ostoksille Pyheen kyläkauppaan.

Laajoki

Laajoen maisemat ovat upeat. Joella voi liikkua kanootilla meloen, kumiveneellä, moottoriveneellä tai soutuveneellä. Laajoen maisemat ja luonto täytyy päästä kokemaan paikan päällä. Joella on paljon vanhoja ja uudempia siltoja. Laajoella Korvensuun suojeltu voimala koskineen on kohde johon täytyy tutustua. Joella on kulkenut aikoinaan myös höyrylaiva, jonka laituri sijaitsi lähellä Pyheen kyläkauppa.

Mietoisten lintulahti

Mietoisten lintulahti on koko maailman mittakaavassa merkittävä lintujen muutto- ja pesintäalue. Alueella on useita lintutorneja. Tasaisen maaston ansiosta lintujen tarkkailu laajoilla pelto-, rantaniitty- ja vesistöalueilla on vaivatonta. Vilkkaalta Kustavintieltä voi keväisin ja syksyisin tehdä havaintoja valtavista muuttolintuparvista. Linnuista kiinnostuneet voivat nähdä lintuja lintutorneista, maastossa tai teillä liikkuen -tai vaikka liikuntarajoitteiset autossa istuen- suuria parvia hanhia, kurkia, joutsenia ja pienempiä lintuja.

Saariston rengastie

Retki Saariston rengastielle on helpoin tapa tutustua Saaristomereen, Saaristomeren alueen arkiseen elämään, upeaan luontoon, historiaan ja matkailukohteisiin. Pituutta reitillä on vesistöylityksien kanssa 200-250 kilometriä. Saariston rengastien kulkeminen ainakin kerran kuuluu kaikkien saaristomeren läheisyydessä asuvien yleissivistykseen.

Hanhet on saapuneet

Hanhet on saapuneet Mietoisten lintulahdelle. Merihanhia levähtämässä pellolla Saarentien läheisyydessä 13.3.2017.

Joutsenet on saapuneet

Laulujoutsenet ovat keräämässä voimia pellolla Mietoisissa Kustavintien läheisyydessä 12.3.2017.